dissabte, 6 d’octubre del 2007

No n'aprenem

N'hi ha que es meravellen quan van, no ja a Suïssa o França o Alemanya, és suficient passejar-se per Navarra. Terres totes ells molt més riques que la nostra, sense expolis i desinversions continuades, i que vetllen pel seu territori com allò que és: la terra que deixarem als nostres fills.
Aquí a casa nostra el model metropolità basat en un ús insostenible del territori i el transport per carretera és prioritari atès que no es vol apostar per un canvi d'estratègia. Mireu si no què pretenen fer amb el Penedès: convertir-lo en un megapolígon industrial i logístic a tota costa.
Us adjunto les dues notícies aparegudes al respecte aquesta setmana: la negativa del conseller Nadal a escoltar el territori respecte del pla Logis Penedès i el "canvi de papers" d'ERC a Subirats intentant requalificar sòl no industrial per plantar-hi un centre logístic prop de l'aberrant polígon de Mercadona,a la vall fluvial de l'Anoia.
De Vegueria, ni parlar-ne, seria un contrapoder a la vegueria metropolitana i en dificultaria l'apropiació del territori. Si finalment ens fan això, el Penedès haurà mort...sols caldrà esperar que una riuada s'ho endugui tot.
La Fura 02/10/2007
La Generalitat manté en una reunió dels cinc alcaldes anti-CIM que vol fer el Logis Penedès, de totes totesDijous hi va haver la primera reunió conjunta dels cinc alcaldes contraris al Logis Penedès, amb alts representants de la Generalitat i de l’empresa pública Cimalsa, i les posicions no es van acostar gens ni mica. El Govern manté que vol fer el CIM a la plana baixpenedesenca i els ajuntaments lluitaran units perquè no sigui així.
La Fura 04/10/2007
La societat civil s’organitza per frenar un nou polígon logístic als peus del castell de SubiratsQuinze entitats, entre ecologistes, partits polítics a l’oposició i col·lectius vinculats a la vinya, el vi i el cava, van signar ahir al castell de Subirats un manifest de repulsa a les intencions de l’Ajuntament de Subirats d’impulsar un nou polígon logístic de 20 hectàrees, a tocar del riu Anoia, que 'taparia' la franja encara natural que encara resta entre el Mercadona i el polígon de Can Bosc.