dijous, 18 d’octubre del 2007

Capítol 3: Marcant el camí a seguir

A mode de resum, aquests últims 5 mesos han estat com preparar un exàmen... Des de que ens vàrem assabentar de les intencions del POUM fins avui, el camí ha estat llarg, però contràriament, satisfactori, o almenys és la sensació que tenim avui per avui...

En el moment que vàrem decidir posar-nos a treballar per a evitar els habitatges dotacionals a la zona de La fanga, ens vàrem trobar amb molta informació....i cap de bona... Al fet dels habitatges calia sumar la intenció d'obrir un carrer que actualment no té sortida per a prolongar-lo fins la rotonda d'accés a l'autopista de manera que el C. Enric Prat de la Riba es convertís en un desdoblament de la comarcal que ve de Martorell!! els veïns ja ens imaginàvem camions procedents dels polígons industrials de la zona baixant a tota velocitat pel nostre carrer... i tots recordem com una excavadora se'n va endur per davant enllumenat públic i arbres... perquè es va quedar sense frens, o com un camió va destrossar un mur al C. Martí i Coma...

El primer que vàrem aconseguir va ser que s'allargués el plaç de consulta ciutadana, prevista la seva finalització per a principis de juny. Això ens va donar la possibilitat de que l'estudi d'arquitectes redactor del POUM ens revés per a poder escoltar de primera mà tot alló relatiu al nostre entorn... A la reunió també va assistir representants de les finques que gestionen la comunitat de la Fanga, cosa que va permetre recollir i obtenir més opinions al respecte. De l'estudi d'arquitectes vàrem poder extraure que ells mateixos havien detectat mancances en el POUM pel que fa a l'especificació de l'H.D, i ens varen aconsellar incloure aspectes com màxim volum, màxima alçada i % de destinació a serveis dels esmentats equipaments... De manera que, tot i que no estigués assegurat que es retirés les intencions de fer habitatges, almenys aquests estiguin en harmonia amb l'entorn.

Amb les coses més clares, després de la reunió, vàrem tenir l’assemblea ordinària de la comunitat de veïns, on a precs i preguntes es va poder exposar el tema... Molts veïns no en sabien res i la gran majoria van demostrar suport a la iniciativa de fer una al·legació conjunta. Tothom es va mostrar interessat en donar un cop de mà recollint firmes! de manera que ràpidament vàrem aconseguir un suport important a l’al·legació.

El següent pas va ser reunir-nos, la nova junta de direcció de la comunitat i el president de la mateixa, amb l'aparellador de l'Ajuntament.. aquest va ser el inici del bon camí, doncs es va informar de molts detalls que se'ns escapen, com a poc entesos en aquesta matèria, com és de suposar... Entre d'altres temes, ens comentà la intenció de l'ajuntament de construir un dipòsit d'aigua, de dubtosa estètica i perillós, al carrer Rafel Ribé i Coma, a més a més de la confirmació de que, d'obrir-se el nou carrer d'accés a la Rotonda de l'autopista, el carrer Enric Prat de la Riba es podria considerar una nova "circumval·lació" de Gelida... i ara si que ens preocupa el trànsit!!!

Tot això ens va fer posar en alerta i vàrem decidir extendre l’al·legació per tal d'incloure aquest nous punts que ens preocupaven...EL següent pass... reunir-nos amb l’alcalde!.