dijous, 12 de juny del 2008

Que passa a la llar d'infants del cervol blau???

Arrel de l'acomiadament d'una educadora per un problema amb els pares d'uns nens de la llar i d'una queixa que un anònim va notificar a l'ajuntament, el passat dia 3 de juny es va reunir a pares i educadores a la llar del Cérvol Blau per a donar explicacions i demanar comprensió als pares dels nens, donades les circumstancies. També s'hi trobava la regidora d'educació actual...

La conversa va anar i venir i en resposta a perque hi ha hagut falta de previsió a la llar es va haver de sentir quelcom semblant a "fem el que podem" però evidentment no és suficient, ni de lluny, y crec que va ser una resposta imprevista que als pares va sublevar. Cal fer el que és necessari!!!

Diu la regidora que no hi ha diners per a contractar personal i si es produeix alguna situació excepcional com per exemple baixa per enfermetat d'alguna educadora, els nostres fills
queden sota la responsabilitat d'un nombre insuficient d'educadores que, amb tota la bona voluntat del món, fan el que poden, per un sou que sembla un acudit.... Si a un nen li passa quelcom o no està sent atès com és degut (o com marca la legislació vigent al respecte), a un pare no li serveix aquesta excusa.

Estem indignats... sobretot quan llegim que l'alcalde s'ha renovat el mobiliari per 4000€ o quant s'aprova una partida pressupostaria per a posar unes escales mecàniques a la pujada de les monges, però no hi ha diners per a contractar més decentment als educadors o a auxiliars que puguin cobrir les situacions excepcionals....

No estem parlant, senyora regidora, de fer classes d'anglés als infants o de demanar diners per a fer sortides culturals... estem parlant de la seguretat i del projecte educatiu dels nostres infants que són el futur de Gelida.

Cal una tercera llar, i cal incrementar el nombre de places de les actuals per tal de poder donar resposta a totes aquelles families que esgotades les 16 setmanes de baixa maternal cal que retornin a la feina. Cada any queden moltes families fora de les llistes, sense places, i aixó és un problema per a molts.

I ja anant més enllà! com es que no s'ha programat un casal d'estiu a les Fonts i en canvi molts nens no han pogut entrar a l'estiu viu per manca de places??

No entenc aquest inmovilisme i aquesta falta de previsió... Fa ja 5 anys que estem igual i la dinàmica de creixement de Gelida és més que coneguda... Ara manquen places de la llar i d'aquí uns anys en mancaran per a les escoles. Aixó ja es pot veure ara.... Que esperem? a que ja sigui massa tard??

No sra regidora, no es fa tot el que es pot.... com es nota, que els seus fills no estan en cap d'aquestes situacions... aixó si! l'institut si que deu ser de la seva preocupació.

Escolti més a la gent i procuri fer-se sentir a l'ajuntament! de segur que amb ganes escoltant les necessitats a peu de carrer i conduint les iniciatives ciutadanes cap a l'èxit les coses poden ser molt millor...

Llavors si, l'escoltarem... perque qui fa el que pot no està obligat a més i cregui'm... vosté pot aconseguir molt més.