divendres, 20 de juny del 2008

Movilitzacions Ciuadanes! Volem solucions ja!

Un cop més ens fem ressò d'una problemàtica social.. La manca de places suficients donada la demanda actual per a infants de P0 a P2...

Avui hi ha hagut una reunió de les AMPAs de les llars dirigides als pares i educadors dels centres per tal d'exposar la negativa de l'ajuntament a escoltar a aquestes persones en la cerca de solucions al problema de la manca de previsió reiterada de l'ajuntament pel que fa a la necessitat real d'ampliar l'oferta de les llars.

Actualment preocupa la idea lluminosa de crear grups mixtes, augmentant el nombre de nens per educadora a 21, quant les recomanacions són de 18, en els mateixos espais i instal·lacions on actualment hi ha menys nens... Tot això acompanyat d'un suport nul a les educadores actuals, tant en nombre com en remuneració. És d'acudit pensar que amb el que actualment se'ls hi paga podrem tenir un equip d'educadores de nivell i de caràcter permanent, afegint tb que no se'ls dóna formació ni se'ls proposa una carrera professional com cal.

Ja n'hi ha prou! un cop més l'ajuntament no ens pren en consideració! En percentatge, som famílies que recentment hem escollit Gelida com a residència! on hem decidit establir-nos i crear el nostre projecte personal i de família... però no som "de tota la vida"... no tenim solera... Potser és per això que no ens han de tenir en compta i poden menysprear als nostres fills...

Ja n'hi ha prou! i ens farem escoltar... Avisem...

Volem una tercera llar! Volem educadores amb vocació i nivell!

17 comentaris:

Anònim ha dit...

Amb rao marxen les educadores a mig curs,i despres tot-hom a corre.
I els infants al anar a la llar,pregunten;i la mestre? i els pares "esta donant clase a uns nens mes petits que tu,tu ja ets gran"...i uns altres que al mati,tornen a plorar,per que la persona que hi ha no saben qui es...PATETIC!!!
VOLEM UNA LLAR NOVA !!!

Sr Valls,tornara a presentar candidatura? PENSI-HO BE.POTSER HI HAN ALTERNATIVES MILLORS AL PSC.
NO TENIU PARAULA !!!NO TENIU PROGRAMA.NO TENIU VERGONYA!!!

Anònim ha dit...

I AQUELL TERRENY QUE TENIU A LA FANGA,SOTA LA ROTONDA.
PERQUE NO HI FAN UNA LLAR D'INFANTS AMB CARA I ULLS ?

Anònim ha dit...

Resulta ser que el Sr alcalde on va dir "Digo" ara diu "diego",, A la Fura fa uns mesos va afirmar que s'hi faria la tercera llar, com si aixó hagués estat idea seva (quant desde La Fanga es va ja proposar en les alegacions presentades mesos anteriors)... Ara diuen que no cal una llar perque en previsió la natalitat baixarà... no se sap quant... i lo de la previsió? Com quedem? en tenen o no? perque ara sembla que si, ara sembla que no...
Srs. de l'ajuntament.. Si es construeix una llar amb "vista", si fos el cas, d'aquí uns anys pot ser una residència d'avis, un casal social o una escola de música... Només cal tenir voluntat.

I lo de la previsió... potser seria hora que miressin al volant... potser es que es pensen que dins dels cotxets i porten nines...
On creuen que aniran els fills de Valle Hermoso? potser es que només pagaran impostos i la resta de la vida la faran al mirador de Gelida????

Vinga... una mica de serietat! això és patètic!!!!

Gelida necessita no només una nova llar, si no un nou CAP, una altra farmàcia, més incentius per a crear negoci, horaris de comerç més assequibles per a qui treballa fora, un parcking decent a l'estació... el que passa es que qui "gestiona" el diner no es mou de casa... i esclar....així ens va!

Unknown ha dit...

- Quant cobren les educadores? És aquest el principal motiu de que marxin? No tenen enllaç sindical?
- Ha dit l'ajuntament que no ampliaria espais? Al ple van parlar de fer una aula més per aquest any. Que finalment s'han desdit?
- Està confirmada aquesta ratio, desprès de les baixes?
- Exactament que vol dir grups mixtes?

Anònim ha dit...

Al ple es va parlar d'una aula "nova" entenent per nova un espai ja existent (el porxo del montcauet) on montar un grup més.
Grups mixtes significa barrejar nens d'edats diferents. Avui per avui es treballa en nens de principi d'any en un grup i els de final d'any en un altre, doncs en aquestes edats la diferència és prou significativa per fer-ho (uns poden caminar i els altres no, i això marca la pauta dels hàbits i activitats a teballar.
De totes maneres, això són propostes per "sortir del pas" a curt termini, no solucionen els problemes i a més a més aquesta proposta implica moure nens d'una llar a l'altre, quant els grups ja estan formats i les amistats són molt important per a l'estabilitt emocionl. A part de que no es proporcionarà suport adecuat en quant a la plantilla d'educadores i auxiliars, doncs ja amb grups mes reduits ha hagut problemes aquest curs, tant al cérvol blau com al montcauet, on per setmanes han estat per sota dels mínims que marca la legistlació per problemes relacionats amb la manca de previsió de baixes per enfermetat comuna... no diguem les programades (com per exemple, per maternitat o intervencions quirúrgiques...).
Una pena, la veritat sigui dita... perque és un problema de voluntat, de voler fer...
si almenys escoltessin les propostes de les AMPAs...

S'estan preparant movilitzacions: manifests, recollides de firmes, articles d'opinió a la prensa... Si sou uns pares afectats (tant sija porteu els fills o els hi portareu l'any vinent, poseu-vos en contacte amb l'AMPA de la vostra llar i afegiu-vos a les peticions.

Hem d'intentar recuperar la qualitat de les llars! els nostres fills no volen un xikipark! volen un projecte educatiu i unes instalacions com cal!

Anònim ha dit...

Educació te prevista una tercera escola a Gelida! ells tenen la planificació força més ben feta que el nostre Ajuntament.

Anònim ha dit...

Crec que esteu fent política amb el tema més urgent que ens interesa: QUE TOTS ELS NENS EXCLOSOS TINGUIN UNA PLAÇA A LA LLAR.
Sincerament, potser tens raó en que són propostes per "sortir del pas" a curt termini, però és una solució. A més no crec que per un nen d' 1 o 2 anys sigui tant traumàtic canviar "d'amistats", com dius.
Crec que com a AMPA no esteu actuant gaire bé en quant a aquest tema, ja que sembla que esteu aprofitant el problema com a excuses per anar en contra de l'Ajuntament o contra el Alcalde, com si fos una cosa personal; no ho entenc.
La solució que donarà lÁjuntament,(que encara no l'han anunciat), estarà respaldada per la Generalitat, per tant no serà tant dolent això dels grups mixtes.
Això que esteu preparant movilitzacions: manifests, recollides de firmes, articles d'opinió a la prensa.... si és per millorar l'educació i desenvolupament dels nostres fills, on he de signar? Si pel contrari, és per anar en contra de la proposta que fa l'Ajuntament perquè tots els nens tinguin una plaça a la llar, quant encara no coneixem la proposta, deixeu molt que desitjar.

Anònim ha dit...

Respondrè per punts, amb ànims de no deixar res en el tinter i ser més assertiu.

Primerament, voldria aclarir que no som de l'AMPA però si pares de la llar i estem molt preocupats, coneixent el que ens ha passat aquest any, del que pugui passar el proper any. D'aquesta manera, vull dir que l'AMPA no té res a veure amb les movilitzacions, més enllà de posar en antecedents als pares en el contingut.

Segon, no estic (estem) en contra de que tots els nens entrin, en absolut! volem que tots els pares, dels nens de 16 setmanes als de 3 anys puguin fer ús de la llar! això si, d'una manera digna, i no com un xiquipark. Aquest any ha sigut nefast, els nens tot just ara comencen a trebalar els hàbits de treure el bolquer perque no han estat atesos per un personal que hagi pogut fer un seguiment individual dels nens. Això no volem que torni a passar. En aquest sentit, voldríem que totes les famílies, dels nens que actualment van a llars, com dels que ho faran el vinent o dels que finalment han optat per una altra opció, poguéssim unir esforços per a que els nostres esfoços per a trobar una solució de qualitat.

D'altra banda, he pogut saber directament des de l'ajuntament que només es treballa en la direcció dels grups mixtes. Esperen el vist-i-plau de la a conselleria. És cert que el que es planteja és segons la legislació actual , però com una via de paliar un problema puntual i no com a una solució definitiva. A més a més, per a poder desenvolupar grups mixtes amb èxit,cada aula ha de tenir dos ambient perfectament delimitat, amb educadores diferents per a cadascun, donat que ccada nen de diferent edat ha de treballar hàbits diferents. Aixó, donades les instalacions actuals (sobretot al cèrvol blau) ja de sorida és imviable, i ja veurem si es posen educadores diferents per a cada subgrup, donat l'escassetat de mitjans que auest any s'ha proporcionat a l plantilla de les llars, sense diferència.

També voldria dir que per a un infant d'1 o 2 anys, els seus companys d'escola i les seves educadores són el seu referent i li proporcionen seguretat. Així que quant menys canvis es donin, millor.

Finalment, el que es vol és treballar conjuntament amb l'ajuntament per a trobar solucions als problemes actuals i no ser "un problema". No interessa fer política (doncs no sóc de cap "color" en concret, només en ls persones).... però fins ara l'ajuntament no ens escolta i per a ells només és un tema més, com si els infans no fóssin el més importat. Potser confongui el missatge el fet de que s'usi un blog on es dóna veu molts temes i on ciutadans anònims poden opinar de qualsevol cosa que ens preocupi de Gelida... estudiarem migrar-nos cap a un altre, per a deixar clar que el que ens preocupa és la qualitat de l'ensenysment i no qui governi a l'alcaldia...

Esperem aviat donar més notícies i sobretot dir-vos que ens han escoltat i que ens tindran en compte... a tots... Cap nen sense llar a Gelida!!! amb qualitat, aixó si...

Anònim ha dit...

Evidentment, la qualitat de les llars és lo més important de tot, ja que si no fos així, no portaríem els nostres fills.
Jo, personalment, estic exclosa de la llar i és evident que vui que el meu fill entri a un lloc digne i amb qualitat, com tu dius, ja que si no ho fos, no el portaria.
Jo també he parlat directament amb l'Ajuntament i l'últim que sé, és que ara mateix som 8 nens els exclosos, és a dir que lo dels grups mixtes, ja veurem com ho fan; i sincerament no crec que sigui tant greu com esteu intentant demostrar alguns pares.

Anònim ha dit...

Edidentment sempre depèn de l'òptica de cadascú però el que està clar es que si es vol donar resposta definitiva al problema això passa per fer una previsió ben feta, amb voluntat de trobar quelcom definitiu i creiem fermament que això passa per oferir a les llars uns bons educadors, ben pagats i motiats, així com espais acondicionats. Una tercera llar (o bé una que substitueixi al cèrvol blau i que n'incrementi el nombre de places) que tingui els espais segons les normatives actuals, amb pati menjador i aules suficients per a donar resposta al gran volum (i creixent) dels nens de les families que cada any fan les solicituds. I que no pateixi l'ajuntament en fer una inversió en aquest tipus de servei, perque si amb el temps es donés el cas de que la natalitat baixés sempre es pot reconvertir aquest espai en una nova biblioteca, un nou CAP o espais socials, que a Gelida, dit de pas també en està necessitada...

No es tracta de crear alarmisme. Es tracta de dir les coses com són i de moment:

- L'ajuntament no dóna a aquest tema la importància que té.

- Es dona una solució temporal per definitiva, quant existeixen altres alternatives també temporals que són millors (instal.lar barracons en alguna nova zona, com ara els espais que l'ajuntament té a la fanga i contractar personal nou per als mateixos) i que assegurarien el projecte educatiu de qulitat així com donaria resposta als pares (21 inicialment, qe han hagut de buscar alternatives) que any rere any es queden fora.

- No fa previsions de les necessitats socials reals pel que fa als infants i cada any en patim les conseqüències.

- No escolta a cap organisme, agrupació o d'altri que no sigui el propi ajuntament. Això si! a l'hora de fer campanya, promet la tercera llar... això si que es fer política.

Personalment, espero que tot s'aclareixi i que evidentment, si aquest projecte segueix endavant, sigui amb el caire temporal mentres es busca una sortida més decent al problema. Perque tots ens ho mereixem. Esperem que ens donin detalls i es defineixi millor això que amb tant de secretisme ni les propies educadores de les llars implicades desconeixen a dia d'avui. Però molt em temo que tanta desinformació no pot portar a bon lloc.

Pateixo i molt. Anem a pitjor. Voldria que l'ajuntament es prengués seriosament el tema de les llars.. i dit de pas, també el de construir un nou CAP, incrementar l'oferta de casals d'estiu, obrir un gimnàs amb les instal.lacions adecuades... no se... lo que una població que ha superat en creix un augment d'habitants de 2000 a més de 7000 necessita. I el tema de la llar és fonamental, no cal fer gaires previsions amb "bola de vidre".

Anònim ha dit...

SÓC UNA MARE I HE DE DIR QUE NO TINC CAP QUEIXA ,FINS ARA,DEL TRACTE QUE HA REBUT EL MEU FILL A LA LLAR.

NO ENTEM MOLTS DELS COMENTARIS QUE S'HAN FER EN AQUEST BLOG, RESPECTE AL TRACTE QUE REBEN ELS NENS A LA LLAR.

SI ALS PROFESSIONALS NO ESTAN D'ACORD AMB EL SOU O AMB LES CONDICIONS LABORALS (QUE ENCARA NINGU A ACLARIR QUINES SON) PENSO QUE HAURIEN DE PARLAR AMB QUI CORRESPONGUI, NO AMB ELS PARES.

DE TOTES FORMES NO CREC QUE S'HAGI DE CREAR UNA ALARMA SOCIAL COM SI ALS NENS ESTIGUESSIN ABANDONATS I AMB MALES CONDICIONS, PERQUE SI ES AIXÍ NO ENTENC COM FALTEN PLACES.

NOMES VULL TRANQUILITZAR A LES MARES, PODEU PORTAR AMB TRANQUILITAT AL VOSTRE FILL A LES LLARS DE GELIDA.

Anònim ha dit...

moltes gràcies per aquest comentari tranquilitzador. Estaria molt bé formular totes les peticions en un to coherent i respectuós i més quan es parla dels nostres fills i del seu benestar. Crec com tu que no s'han de barrejar coses i que cada treballador té els seus mitjans per a millorar les seves condicions laborals. Trobo que s'està insultant i invaint al personal de la llar amb aquests comentaris. Imagino que son persones madures i autònomes que saben el que volen i com aconseguir-lo, ho vull pensar perquè sino directament deixo de treballar per cuidar al meu nen.
No em considero ningú per dir que jutjar les condicions laborals que accepta una persona i menys quan no sé quines son, agrairia que aporti la informació la persona que s'ha atrevit a abordar aquest tema.
Si us plau una mica de seny i respecte als nostres nens que son lo més bonic que n'hi ha.

Anònim ha dit...

En cap moment ens hem atrevit a dir que els nenes han esa mal atesos, doncs al contrari! Les educadores son bones i no volem que marxin donades les circunstàncies actuals: Poca inversió en instalacions i personal, nula carrera profesional i formació. Però aquest no és el tema que volem denunciar desde aquí. Si no les intencions d'afegir nens i nenes de diferents edats, concretament de P1 i P2, en aules que actualment ja són insuficients per als nens actuals. També denunciem que es treballi a esquenes dels pares, AMPA i educadores, que a priori opina que no és la millor solució.

Busquem, no crear alarma sino, donar a conèixer als pares que se'ls ha dit que els seus fills podran entrar i als que ja porten els nens a la llar, que la solució té uns impactes negatius per a tots i que hi ha alternatives millors que no s'estan ni tant sols considerant!

Demanem explicacions de per que i volem una solució on tothom en suri content... els primers els infants.

I desde aqui un agraïmen a les educadores, per la gran tasca que porten a terme donada les circunstàncies. Si cal suspendre a algú és a la iniciativa dels grups mixtes, no a les llars ni a les educadores i auxiliars.

el bloggaire.

Anònim ha dit...

Per cer, les majúscules s'usen per cridar i poden transmetre un missage negaiu o de desànim. Sempre es millor, per a poder intercanviar missatges positius i no ofendre a la sensivilitat d'alri, usar minúscules.

Moltes gracies per la osra participació.

el bloggaire

Anònim ha dit...

perdoneu per les majuscules, no volia ofendre a ningú, era la opció que tenia al teclat. nomès volia expressar la meva opinió des del respecte i l'educació.

Anònim ha dit...

Ja em perdonareu, pero sense voler ofendre a nigú ... també vull dir-hi la meva.
Sabeu "pares" que els nens i nenes del Montcauet NO estan ben atesos? Doncs no, no ho estan.
Desdel mes d'octubre-novembre es va demanar a l'ajuntament que posessin uns "toldos" al apti, per evitar la insolació directa a l'estiu (ara). Heu de saber que AHIR els van possar. Malament i dolents.
Sabeu que hi ha una de les aules on els nostres(vostres) fills i filles han d'anar "gairebé despullats" perque NO tenen aire condicionat? Doncs no, no en tenen. També des del novembre es va demanar a l'ajuntament que ho fes: "està a la llista de feines".
Deu ser que no es prioritaria, oi?

Encara voleu mes exemples? Si aquests bàsics son incapaços de solucionar!!!
I no entro en politica. Perque, per sort o per desgràcia, jo els vaig votar!!
Però quan les coses es fan malament, tant se val el color, es diuen i s'intenten arreglar.
I vull felicitar, publicament (des d'aquí) la feinada que han fet les persones de l'AMPA, i també encoratjar a les persones que formen la nova "plataforma".
Perque voler arreglar les coses i col·laborar, sentint-ho molt, no es polititzar.
Polititzar es dir a uns que si i a altres que no.
Perquè tant de recolçament amb l'escola de música? (que ja m'està bé!! Jo m'hi apuntaré!!)
Perque aquesta diferencia de tracte amb els promotors de l'escola de música, vers les persones de l'AMPA??
Qui fa "politica"??

Anònim ha dit...

Bé per les propostes concretes per a millores que van pels canals corresponents.
Fora l'alarmisme i el barrejar històries, aquí manca molta informació que no s'està donant perquè segurament ni se sap. Es clar que s'ha d'arreglar l'aire acondicionat, ara cal barrejar aquest tema amb altres històries. Com a pares hem de lluitar perquè es resolgui aquest problema que es CONCRET i tot el que no sigui CLAR ni CONCRET crec que no val la pena ni sentir-lo ni llegir-lo perquè no en té cap tipus de credibilitat. Arreglar les coses no es politzar, però fer un poti poti de tot amb pataleta inclosa, manca d'informació i sense direcció concreta, si no és política com a poc senbla poc coherent. Ara, si us plau no permeteu que els nens no estiguin ben atesos que realment és molt greu el tema.
PD: disculpeu l'agressivitatdels concrets