dijous, 28 de juny del 2007

Capítol 1: La Fanga, Qualitat de vida... fins ara!



El nostre entorn va nèixer a partir d'una recal.-ificació de sol industrial a residencial... Us imagineu que haguera passat si finalment hagués quedat com un polígon? Potser quelcom semblant a Sant Andreu de la Barca o la meravellosa vista de Martorell desde l'A-2... Sort en tenim que el nostre estimat polígon industrial més proper queda per sota del nivell de l'autopista i en prou feines s'endevina el sostre d'algunes naus horroroses... però, i si aixó no hagués estat així? Doncs tindríem un meravellós entorn industrial a 200 metres del cementiri... Molt bonic, hagués estat.. Sort, per a tots i per als que hi podem viure, que finalment no va estar així i es va canviar de parer...



El naixament de Residencial La Fanga ha estat problemàtic i aixó ho sabem els qui hi vivim allí: desde carreteres sense murs de contenció que es desfan sobre les cases, passant per terrenys cedits que cal mantenir i que l'ajuntament descuida, i la piscina! que va estar tancada més de 5 anys per problemes amb els permisos... Tot aixó sense oblidar els problemes amb la constructora i la gestora, que s'ha despreocupat de moltes cases a les que ha deixat sense baranes, sense mobles a les cuines o sense acabar de pintar... aixó si! podem disfrutar d'un bonic entorn, que tot i en front de l'autopista, ens ofereix la possibilitat de viure molt a prop del bosc i amb unes boniques vistes a Montserrat.



Però La Fanga també pateix les transformacions ambicioses d'un poble que de cop i volta vol apuntarse al carro de la "bombolla inmobiliària". Quan jo vaig conèixer Gelida, era un petit poble d'uns 4000 habitants, amb un CAP que t'atenia encara que anèssis sense hora de visita o podies anar a comprar al carrer major i trobar aparcament de manera més o menys còmode. Ara tot aixó ja no és així! El carrer circumbal.lació és un parany per a vianants que hem de sortejar els cotxes que aparquen en bateria, el CAP està ple i és difícil que et donin hora pel mateix dia i si s'aconsegueix, se sap a l'hora que entres però mai a la que surts. Hem fa vergonya com s'està deixant de banda la idea de poble per passar a "poble dormitori", amb nous blocs de pisos que trencan l'harmonia amb la resta de cases, on fins-hi-tot s'aprofita els baixos per a fer més pisos, en lloc d'apostar per locals comercials... un desastre....



I ara ens toca el torn ... Com que el poble no dóna més de si, es veu que la nostra Fanga encara no l'han destrossat i volen homogeneitzar-nos amb la resta del poble... La vista del Mirador de Gelida que s'ofereix desde l'autopista no deu ser suficient alarmant com per a parar-ho tot, recapacitar i reconduir la situació... Ara ja anem en cinquena marxa i es veu que és imparable.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Simply wish to say your article is as astounding.
The clearness in your post is simply great
and i can assume you're an expert on this subject. Fine with your permission allow me to grab your RSS feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please keep up the rewarding work.

Here is my web-site; britain talent

Anònim ha dit...

Normally I don't read article on blogs, however I would like to say that this write-up very forced me to try and do so! Your writing style has been surprised me. Thank you, very great post.

Here is my webpage ... Asian Amateur Shower Voyeur

Anònim ha dit...

Wow! At last I got a blog from where I know how
to genuinely get helpful data concerning my study and knowledge.


my website sexuality videos free